Miljøkurs - Din Hundeskole

MILJØKURS

I miljøkurset går vi i flokk (gå pent i bånd) inn til sentrum, samt generalisering av grunnleggende lydighetskommandoer og ro-trening.

Vi kan også tilrettelegge for trygg opplevelse for litt usikre / utrygge hunder.

I Din Hundeskole så er dette de viktigste grunnleggende prinsipper vi snakker om på alle kursene våre:

  • Hvordan motivere en hund til å lære samspill og god kommunikasjon.
  • Forståelse for hvordan stress påvirker kommunikasjon og innlæring.
  • Forståelse for hvordan hunden kopierer miljøet den befinner seg i og hvordan oppmerksomhetnivået til mennesket er helt avgjørende for hvordan vi kommuniserer og lærer bort til hunden vår.
  • At vår evne til å være selvbevisst som hundeeier og i balanse mentalt og emosjonelt gir et fantastisk utgangspunkt for god formidling. Dette handler og å gjenkjenne forskjellen på bevisst og ubevisst kommunikasjon.
  • Forståelsen for hvordan vi kan lære å bruke oss selv i form av kroppsspråk, stemmebruk og berøring til å etablere felles koder/språk mellom oss og hunden vår.
  • Å utvikle evnen til å kunne belønne hunden vår for adferden vi ønsker å lære den gjennom stemmebruk, kroppsspråk, berøring, bruk av godbiter eller annen forsterker og gjennom felles lek.
  • Å utvikle evnen til å kunne stoppe hunden fra å gjøre noe (grensesetting) og ikke minst kunne roe ned hunden til et nivå som gjør den mottakelig for tilbakemeldinger. I det øyeblikket vi kan observere at grensesettingen vår fører til indre ro og trygghet for hunden har vi funnet ut hvordan vi kan uttrykke oss for å bli forstått av vår egen hund.
  • Det er også helt essensielt å utvikle evnen til å skape en så god kontakt øvelse i samspill med hunden slik at den blir vant til å respondere på våre signaler og utelate andre sanseinntrykk når dette er nødvendig. Da vil vi ha størst mulighet for å lære den både samarbeid og gode assosiasjoner til omgivelsene. Vi vil også da ha størst mulighet for å kunne gjøre hunden trygg med signalene våre ettersom den er trent til å respondere på oss i situasjonene den befinner seg i.
  • Kursene våre handler også om forståelsen for læring i praksis. Dette innebærer å utvikle evnen til å forstå hvordan lære inn øvelser som f.eks. innkalling, sitt, bli og gå pent i bånd fra A-Å. Dette blir en trinnvis prosess hvor vi øver på hvordan skape interesse. Hvordan vise hunden adferden vi ønsker å lære den å forståelsen for når vi skal uttrykke ”lydkoden” vi ønsker at den skal forstå. Ikke minst hvordan klare å belønne hunden på riktig tidspunkt. Dette handler om å skape en klar assosiasjon til kodene/signalene vi ønsker at hunden skal forstå.

Din Hundeskole I Norge
Hotvedtgrenda 14
3158 Andebu
Tlf. 40 41 36 35
post@dinhundeskole.no

Åpningstider

Man–fre: kl. 11-18
Lørdag: kl. 11-15
Søndag: stengt