Jan-Vidar Bakker startet med Boxer i 2000 og som oppdretter i 2003 sammen med sin kone. Og er fortsatt aktiv oppdretter på rasen.
Han tok instruktør utdannelsen hos Oslo Hundeskole i 2008 og fullførte der 4 moduler og har jobbet som instruktør siden.
Han driver i dag også Dyrebutikk i Halden og som selger for Dyrenes Helsekost AS. Så all hans profesjon er knyttet opp i mot hund. Han er som instruktør veldig opptatt av gjensidig kommunikasjon mellom fører og hund.
Vi mennesker har mye å lære av å lese vårt eget kroppsspråk slik at vi kan overføre rett energi og sinnstilstand til hunden. Jeg har erfaring fra LP, spor og bruks, men er mest opptatt av hverdagslydighet og hvordan lære bort det til mine elever på kurs.
I tillegg er han med på Din Hundeskole sin instruktørutdannelse i 2017/2018 som er 11 helger. Utdannelsen går over 1 år.
Jan Vidar er avdelingsleder for Østfold hos Din Hundeskole og han holder kurs 3 kvelder i uka og i helger. Han har også privattimer for de som ønsker å trene alene eller trenger hjelp til en utfordring som ikke løses på egenhånd.