Ella, Nova, Arya og Bonnie – hundene til Ann Kristin

Ann Kristin har 4 mopser : Ella f.Juli-14, Nova f. Des.-15, Arya f.Okt.-16 og Bonnie f.Jan-18

LUDWIG – hunden til Thomas

Border Collien Ludwig sin historie – som også er bakgrunnen for Norge Rundt reportasjen
Ludwig kom til Norge fra Skottland og senere til Thomas da han var ca 1 år.
Han bet etter folk og besvimte i enkelte situasjoner, på besøk hos dyrlegen måtte han ha på munnkurv og barn var han livredd for.
Han var redd og reagerte på det meste, han var ingen trygg hund den gangen.
Det var en mulighet igjen for denne hunden og Thomas ble sendt avsted for å se på han og som mange andre valgte han å ta med seg Ludwig hjem.

Første gang jeg traff Ludwig etter dette kunne vi ikke ta på han eller strekke frem hendene, vi kunne knapt se på han før han knurret.
Ludwig fikk masse kos, kjærlighet, omsorg og trening i flere år og kunne etterhvert begynne å omgås mennesker og barn og andre hunder.
Evnen til å stoppe ludwig fra å bite etter mennesker og gjete biler var helt avgjørende for at han er og kan være sosialt fungerende idag.
Sammen med alle belønningsformer, kos og lek.

Ludwig er fremdeles skeptisk til enkelte mennesker og spesielt merket vi det da det kom folk med kameraer og masse utsyr han ikke kjente til,
men skulle det filmes måtte jo de få være der og han kunne venne seg til det.
Da Ludwig ble filmet til musikkvideoen eller til Norge Rundt følger han nøye med på det som skjer og å se Ludwig bli med reporteren
og jobbe for henne er flott. Det har han også gjort i kurssituasjoner og på TV Vestfold.

Ludwig er i dag med på kurs og kan leke og kose seg med ball og trene og hilse på andre mennesker, dette opplever jeg som fantastisk.
At han blir med og jobber når han på Norge Rundt går med en ukjent er jo helt fantastisk, og det er det som er fantastisk ikke at han
starter på venstre fot! Uansett har Ludwig sin måte å være på helt fra han kom til sine nye eiere.
Han biter ikke etter folk lenger, han besvimer ikke og får heller ikke panikk i møte med barn. Han er kosete og leken.

Jeg ser Ludwig i fri lek hjemme på gården til stadighet og den jobben som er gjort med å gi han kjærlighet og kos og ta han med til
alle de stedene han trengte å bli trygg på dag, etter dag, måned etter måned og år etter år ja det synes jeg er fantastisk.

Ludwig kan også logre masse og leke med ball og rulle rundt i fri lek, han er også en meget bedagelig kar som sover i senga med hue på puta og breier seg ut og tar den plassen han ønsker. Han elsker å sitte i soffaen når middagen spises og venter på den siste biten.
Han kommer og maser når han har lyst til å trene mer, kom igjen da og dunker med nesa eller legger ballen i fanget for at vi skal bli med å leke,
slik jeg ser han da er han full av initativ og iver. Og på skog og fjellturer er han i sitt ess.

Det er rart å lage et tv program basert på denne historien også skulle forsvare hvorfor Ludwig ikke logrer, eller at flere kan fortelle hva slags
hund han er uten å ha sett annet en noen sekunder med film.
Å se Ludwig i lek med sine eiere på gården hvor han elsker å hente ball, ha drakamp for så å hente ball på nytt om og om igjen er vakkert og rørende sett fra den bakgrunnen han kom hit med og i forhold til all jobben det var med å gjøre han trygg før han kunne begynne å trenes med..

Ludwig du er en fantastisk hund og jeg er glad du kom til Thomas og Tina og fikk leve slik at jeg kunne bli kjent med deg 🙂 og at hele Norge kunne få se at det er mulig!
Berit Hotvedt

HUNDER VI HAR HATT:

ESSI – hunden til Berit

Essi fikk cert og cacib i Bergen.

Bissibingens Essi DeCe er en fantastisk pumi jente som kom til meg og mine to skotter for 4 år siden. Sammen med Esssi lærte jeg masse med ro, vi har vert på utrolig mange steder sammen og sittet stille og observert rolig.

I dag er Essi med meg så og si overalt, og er hun ikke med for jeg ofte spørsmål om hvor er hun? Essi har gjort det bra på utstilling, vi har trent lydighet, agility og andre aktiviteter for moro. Høsten 2014 bestod hun instinkttesten på sauegjeting i Vågå hos Ørjan. Hun har også hatt et kull og fikk en flott jente. Essi er med oss som terapihund, hun har også vært med ulike instanser i kommunene for å hjelpe barn som er redde for hund. Når vi reiser rundt er hun med og viser hvordan lære barn å hilse på hund.

MULL – hunden til Berit

Aberdeen Mull

Aberdeen Mull er Norsk og Svensk Champion. Han har også fått 4 Casib og blitt nr 3 på Verdensutstillingen i juniorklassen. Han elsker å showe på utstilling og har mange flotte resultater derfra. I tillegg har han fått bronsemerke i lydighet og trent aktivt for moro i mange år. Han er en flott skotsk terrier og jeg har lært utrolig mye av treningen sammen med han. Nå trener vi klasse en for hobbyens skyld. Det viktigeste for oss er hverdagslydigheten slik at Mull kan være med overalt og at han er trygg og har det fint.

I 2014 var han også med på agilitykurs og det var en artig opplevelse for oss alle 🙂 utrolig morsomt hva alle raser kan bli med på og se hvordan de utvikler seg.

DUFF – Berits hund

Warscots Donald Duff er en helt fantstisk skotsk terrier som nå er 8 år. Jeg var superivrig med lydighetstrening da Duff kom til meg. Vi trente masse med godbiter og kos og det fungerte supert, så lenge vi var alene eller sammen med noen vi kjente. JEg gikk på utrolig mange kurs og var det de rundt meg kalte overivrig. Var jeg på kurs eller møtte noen på tur ja da var det liv i hunden kan dere tro, og jeg ønsket å forsvinne. Det fungerte ikke spesielt bra. Sakte men sikkert lærte jeg gode grenser for hunden og kunne være glad i han uansett hva som skedde, jeg lærte også at det var jeg som hadde en dårlig følelse ved ordet nei, hunden så jo ut som jeg sa tjoho og fortsett, utrolig morsomt. Det å oppdage at hunden ikke kunne ord og bokstaver ja det var flott, det er lydene jeg trente inn som hunden forstod. Ordet NEI fikk en ny betydning, for hunden betydde ikke denne lyden det samme som jeg opplevde det som og hva som skjedde fremmover i hundetreningen de neste årene nå, ja det var helt utrolig. Det å begynne å følge med på signalene jeg sendte til han og hvordan han endret adferd de neste årene var magi. Han kunne delta løs på kurs i møte med andre hunder og være i flokk med meg. Takk Duff du har vært og er en fantastisk hund som jeg har lært utrolig mye av 🙂