Site Overlay

Hverdagslydighet

Dette er et kurs for de som allerede har gått valpekurs og grunnkurs i Din hundeskole.
Her tar vi treningen et steg videre og slik kursets navn indikerer, så handler dette om i skape en så god forankring i samarbeidet med hunden at den både forstår og følger signalene du sender til den i alle mulige hverdagssituasjoner.

Her får deltagerne også i større grad få være med på å forme kurset selv ved å komme med sine personlige ønsker første kurskveld. Kurset vil da ta form ut ifra hva kursdeltagerne ønsker seg og disse målene vil bli fulgt opp gjennom hele kurset.

Her er noen eksempler på hva mange har ønsket seg gjennom 15 år med hverdagslydighetskurs:

Å komme på innkalling i møte med ukjente hunder på tur.

Mer avansert gå pent i bånd trening. Dette innebærer at hunden kan gå rolig i et bånd i møte med kraftige distraksjoner som vekker hundens instinkter. At hunden kan gå ved siden av oss i slakt bånd og snuse rolig på duftene som ligger på bakken. Og at hunden kan hilse rolig i bånd på en god måte i møte med andre hunder.

Å kunne gå rolig i en langline på tur. Komme på innkalling og evt stå på avstand i møte med ulike distraksjoner.

At hunden kan samarbeide godt og med stor interesse uten at man lokker med godbiter eller annen type forsterker.

At hunden kan lære seg sitt, bli, dekk, stå, innkalling, på plass, gå pent bare ved at du sier lyden du har lært den.

Å bli ekspert på et mangfold av måter å belønne hunden på for å skape stor interesse for samarbeid. Dette inkluderer å kunne belønne hunden på en skikkelig god måte gjennom stemmebruk, berøring, kroppsspråk, bevegelser, godbit, ball og lek. Det inkluderer også evnen til å kunne belønne og forsterke en rolig sinnstilstand, som innebærer at hunden har en rolig stund sammen med deg og nyter det.

Eksempler på øvelser som ofte går igjen på hverdagslydighetskurs: sitt og bli, dekk og bli med større distraksjoner, stå under marsj. Avansert på plass trening, gå pent i bånd, stå og dekk på avstand. Avansert innkalling, langline trening, lek med hund. Avansert ro trening, hilse trening i møte med mennesker eller hunder, evnen til å skape en skikkelig god kontakt med hunden bare ved å bruke stemmen.

Copyright © 2021 . Din Hundskole. | Utviklet av Terrahost AS