Site Overlay

Valpekurs

Skap et godt samarbeid tidlig. Valpekurs handler om å belyse hvordan oppdra en hund til å fungere godt i familielivet. Her vil du lære masse om sosialiserings-prosessen slik at hunden får et godt språk i møte med andre mennesker og hunder.

Du vil også lære om hvordan skape tillit og trygghet slik at hunden blir trygg på omgivelsene og får en god start på livet.

Øvelser vi jobber med på valpekurset: Ro trening, sosialisering med andre hunder og mennesker, kontaktøvelser, sitt og bli, på plass, gå pent i bånd, innkalling og hvordan sette grenser for hunden på en klok måte som fører til trygghet.

Vi anbefaler å starte med å etablere et felles språk mellom oss og hunden så tidlig som mulig. Du kan starte på valpekurs hos oss etter at hunden har fylt 9 uker.

I Din Hundeskole så er dette de viktigste grunnleggende prinsipper vi snakker om på alle kursene våre:

  • Hvordan motivere en hund til å lære samspill og god kommunikasjon.
  • Forståelse for hvordan stress påvirker kommunikasjon og innlæring.
  • Forståelse for hvordan hunden kopierer miljøet den befinner seg i og hvordan oppmerksomhetnivået til mennesket er helt avgjørende for hvordan vi kommuniserer og lærer bort til hunden vår.
  • At vår evne til å være selvbevisst som hundeeier og i balanse mentalt og emosjonelt gir et fantastisk utgangspunkt for god formidling. Dette handler og å gjenkjenne forskjellen på bevisst og ubevisst kommunikasjon.
  • Forståelsen for hvordan vi kan lære å bruke oss selv i form av kroppsspråk, stemmebruk og berøring til å etablere felles koder/språk mellom oss og hunden vår.
  • Å utvikle evnen til å kunne belønne hunden vår for adferden vi ønsker å lære den gjennom stemmebruk, kroppsspråk, berøring, bruk av godbiter eller annen forsterker og gjennom felles lek.
  • Å utvikle evnen til å kunne stoppe hunden fra å gjøre noe (grensesetting) og ikke minst kunne roe ned hunden til et nivå som gjør den mottakelig for tilbakemeldinger. I det øyeblikket vi kan observere at grensesettingen vår fører til indre ro og trygghet for hunden har vi funnet ut hvordan vi kan uttrykke oss for å bli forstått av vår egen hund.
  • Det er også helt essensielt å utvikle evnen til å skape en så god kontakt øvelse i samspill med hunden slik at den blir vant til å respondere på våre signaler og utelate andre sanseinntrykk når dette er nødvendig. Da vil vi ha størst mulighet for å lære den både samarbeid og gode assosiasjoner til omgivelsene. Vi vil også da ha størst mulighet for å kunne gjøre hunden trygg med signalene våre ettersom den er trent til å respondere på oss i situasjonene den befinner seg i.
  • Kursene våre handler også om forståelsen for læring i praksis. Dette innebærer å utvikle evnen til å forstå hvordan lære inn øvelser som f.eks. innkalling, sitt, bli og gå pent i bånd fra A-Å. Dette blir en trinnvis prosess hvor vi øver på hvordan skape interesse. Hvordan vise hunden adferden vi ønsker å lære den å forståelsen for når vi skal uttrykke ”lydkoden” vi ønsker at den skal forstå. Ikke minst hvordan klare å belønne hunden på riktig tidspunkt. Dette handler om å skape en klar assosiasjon til kodene/signalene vi ønsker at hunden skal forstå.
Copyright © 2021 . Din Hundskole. | Utviklet av Terrahost AS